30/08/2019

In het najaar van 2019 bestaat de Lions Club Houten dertig jaar – een lustrum dat gevierd moet worden. Maar dat is slechts één van de momenten om naar uit te kijken. De Houtense "Lions" (de leden van de serviceclub) zetten zich namelijk jaar in jaar uit belangeloos in voor de lokale gemeenschap in Houten. Erik Steenwelle, die sinds 1 juli president is van de serviceclub, blikt terug én kijkt vooruit.

"WE SERVE!" ,,Dat is ons motto – een motto dat we graag en vaak in de praktijk brengen op allerlei verschillende manieren. Onze projecten zijn heel concreet. Zo hebben we afgelopen jaar meegeholpen met het organiseren van de Linieloop op 30 juni, en hebben we de afgelopen jaren van alles gedaan voor de Buitenwereld, het Gezinshuis de Grote Geer en de Stichting Reinaerde."

2019-2020 ,,Het belooft een heel mooi jaar te worden. Onze jaarplanning loopt altijd vanaf 1 juli tot en met 30 juni, dus het is nog maar net begonnen. Elk jaar op 1 juli start de nieuwe president, dit jaar is de eer aan mij."

LUSTRUMBOEK ,,Om terug te blikken op wat we in het verleden hebben gedaan, maken we ter gelegenheid van het lustrum een lustrumboek, vol met foto's en verhalen van inspirerende momenten om te blijven herinneren. De Lions Club Houten is een serviceclub die meestal uit zo'n 30 tot 35 man bestaat, maar als je dan bedenkt wat je samen allemaal hebt bereikt in de afgelopen jaren, is dat zeker iets om trots op te zijn."

HOOGTEPUNTEN ,,Een hoogtepunt dat er voor mij uitspringt, is het spel 'Rondje Houten', een soort monopolie over Houten, dat we een aantal jaren geleden als relatiegeschenk voor het goede doel verkochten in kersttijd. Andere hoogtepunten zijn bijvoorbeeld het monument van de Engelse bommenwerper die in de Tweede Wereldoorlog in 't Goy is neergestort, en de muziektent die we hebben geschonken aan de gemeente. Die staat nu op Het Plein (Oude Dorp)."